Esther Terschegget-Nab
Samen met mijn man heb ik, een zoon (2007) en een dochter (2010). Zij zijn onze trots en vanuit hun beide namen is mijn bedrijfsnaam ontstaan.
Al heel jong wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Na het afronden van mijn MBO opleiding(1999) ben ik aan het werk gegaan als kraamverzorgende. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan met het werken met veelal (jonge) gezinnen. Het contact met de ouders, ouders vertrouwen geven in het ouderschap en ouders ruimte geven om ze te laten genieten van een nieuw gezinslid.
Vanuit de kraamzorg ben ik gaan werken in de kinderopvang als Pedagogisch Medewerker (2003).
Op een babygroep, kinderen van 0 tot 2 jaar. Momenteel ben ik werkzaam op een peutergroep, kinderen van 2 tot 4 jaar.
Kinderopvang is een totaal ander werkveld. Je neemt de zorg voor een kind over van de ouder. Het is een groot vertrouwen wat je van de ouder krijgt. Je ervaart ook de verschillen in ouderschap. Ouders die opvoedvragen delen en van jou als pedagogisch medewerker willen leren, je hebt een rol als adviseur. En ouders die goed weten wat ze zelf willen en verwachten van jou.
Ook zie je het kind op een andere manier, binnen een groep met leeftijdsgenoten. Je ziet hoe het kind zich hier in beweegt, hoe het reageert en hoe de groei is van een twee jarige naar een vier jarige op weg naar het Basisonderwijs.
Zelf heb ik ondervonden dat het opvoeden van een kind zeker niet altijd makkelijk is.
Onze oudste was als peuter een enorm driftig mannetje. Ondanks mijn ervaring in het werkveld, wist ik (in de thuissituatie) niet hoe hiermee goed om te gaan.
Ik heb ervaren dat hulp vragen een enorme drempel kan zijn. Hulp vragen is juist een goede keuze. Ouders vinden het fijn om zo nu en dan een extra steuntje in de goede richting te mogen ontvangen.
Omdat ik meer wilde leren over kinderen, ouders, opvoeden, gedragsproblematiek, gevoeligheid en hooggevoeligheid (hsp) heb ik de opleidingen Kindercoaching en Opvoed coaching gevolgd.
Ik blijf mij ontwikkelen door middel van het volgen van cursussen en trainingen, zoals o.a. EFT-training en de Zeker in balans training over faalangst.
Door deze opleidingen krijg ik inzicht waardoor ik mijn eigen vaste patronen kan veranderen. Door echt naar mijn kinderen te luisteren, door de juiste vragen te stellen en objectief naar mijn eigen manier van opvoeden te kijken.
Wanneer we niet langer de situatie kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.